Camera copilului este locul în care micuțul tău o să-și petreacă cea mai mare parte a timpului, unde o să se joace, învețe și odihni. Camera este primul univers al copilului și numai părinții pot să facă în așa fel încât spațiul copilăriei să fie unul confortabil, util dar și jucăuș. În final, scopul este ca cel mic să se dezvolte într-un mediu cât mai armonios.
O decizie importantă este cât spațiu aloci camerei copilului. Cu cât camera este mai spațioasă, cu atât vei putea să pui în practica toate ideile pe care le ai, în timp ce o încăpere mai mica, de apartament, poate pune dificultăți în amenajare. Dar mereu există soluții de amenajare creative.
Într-o cameră de apartament unde spațiul este mai mic este bine să găsești soluții și zone de depozitare inteligente, să folosești din plin spațiul de pe pereți, unde poți monta cat mai multe rafturi.
Alege un dulap bine compartimentat, astfel încât să nu existe prea multe obiecte sau jucării care să aglomereze camera. Dacă ai mai mulți copii cei mai util este să alegi un pat supraetajat, care să nu ocupe prea mult spațiu.
Idei pentru camera bebelușului
În primii ani de viață, bebelușul nu are nevoie de multe lucruri, ci de spațiu suficient pentru a dormi, a se juca și pentru a învăța să meargă. Folosește centrul camerei ca loc de joacă, unde poți amplasa un leagăn sau un țarc de joacă. De asemenea trebuie să fii generos cu spatiile de depozitare, fie că vorbim de depozitarea hainelor, jucăriilor și orice nu mai poți folosii după un an de zile în care bebelușul crește.
Amplasează sisteme de protecție din silicon pe muchiile ascuțite sau in colturile pieselor de mobilier. Ai grijă ca mânerele mobilierului să fie poziționate la o distanță sigură, astfel încât cel mic sa nu se lovească.
Încât pătuțul este poate cea mai importantă piesă de mobilier din camera copilului, poți opta pentru pentru un pat din lemn, oval – este cu siguranță unic și de efect. Alege un pat pentru bebeluși care urmează toate normele de siguranță, de la un sistem de închidere rezistent la calitatea materialelor din care e confecționat.
O alta idee este să apelezi la un pătuț de bebe care se poate converti într-un pătuț pentru preșcolar. Un alt mod de a transforma patul în unul special este prin adăugarea unui baldachin adecvat.
Camera pentru preșcolari și școlari
Pe parcurs ce copilul crește începe să-și formeze și anumite gusturi, ce-i place și ce nu. Așa că e bine ca spațiul în care stă să-i reflecte adevărata personalitate. Copilul îți poate spune ce culori îi plac, ce tematică își dorește pentru camera sa și cum ar vrea ca aceasta să fie amenajată.
Poți opta pentru o amenajare cu o cromatică vibrantă sau, din contră, pentru culori pale. De asemenea, există numeroase variante în ceea ce privește tematica unei camere pentru cel mic de la desene animate, personaje din povești sau de ce nu o tematică din natură.
Odată cu începerea școlii începe o nouă etapă în viața copilului tău, iar aceasta vine la pachet cu propriile necesități. Prin urmare, amenajarea unui spațiu de lucru confortabil este în topul priorităților când vine vorba de designul camerei pentru micii școlari. Optează pentru un birou drăguț și util. Un scaun ergonomic, cu imprimeu vesel, îl va completa de minune și îi va asigura celui mic o postură corectă și sănătoasă în timpul petrecut la birou.
Un covor ușor de curățat este foarte important mai ales dacă cel mic obișnuiește să se joace pe jos.. Cele mai potrivite sunt modelele de covoare pentru copii realizate din fibre de poliamida sau polipropilena, care au firul scurt și orice alta culoare in afara de alb. Imprimeul nu trebuie sa fie obositor, ci într-o paleta cromatică liniștitoare și atractivă.
Copilul are nevoie de o camera luminată
Iluminarea oricărei încăperi este o operațiune extrem de importantă, însă acest lucru este cu atât mai mult valabil pentru camera copilului.
În primul rând, ține cont de impactul pozitiv al luminii naturale – aceasta determină un program de somn mai sănătos, dă energie, bună dispoziție și încurajează productivitatea. Astfel, o fereastră în camera celui mic e mai mult decât binevenită. Nu uita nici de celelalte surse de iluminare, în special lumina de ambianță și cea de lucru.
sursa foto:gettyimages
No Comments