Meniu
AMENAJĂRI / INTERIOARE

Cum să transformi o locuință într-un cămin practic și cu stil

În ultimul an, petrecut mult mai mult în interiorul casei, am descoperit sau ne-am reamintit cât de important este să avem un cămin confortabil, util, în care să petrecem cele mai frumoase clipe.

Indiferent de dimensiunile locuinței nu există nici o scuză pentru a nu ți transforma imobilul într-un cămin. Îmbinarea utilului cu frumosul este rețeta care garantează succesul, așa că dacă te-ai decis să faci schimbări în locuință, iată câteva sfaturi.

1. Asigurarea unei lumini optime

Locuința ta trebuie să beneficieze de cât mai multă lumină naturală, însă este important și să poți asigura o lumină bună la orice ora.

Pentru mai mult control poți instala un variator. Acesta îți va permite să crești sau să reduci cantitatea de lumină dintr-o cameră după plac. De exemplu, atunci când vrei să lucrezi, este necesar să poți suplimenta sursa de lumină principală pentru mai multă acuratețe. În schimb, dacă vrei să te relaxezi citind o carte bună, o veioză este ideală.

Pe lângă scopul clar, poți folosii lumina și ca obiect decorativ. Cu ajutorul luminii poți pune accentul pe anumite obiecte din casă și se poate folosi și  pentru a crea un efect ambiental deosebit, poți instala și câteva spoturi luminoase fixate în tavan sau mobilier.

  1. Simplitatea înseamnă și confort

Camerele de dimensiuni reduse vor reprezenta întotdeauna o provocare când vine vorba de amenajare. Însă nu înseamnă că nu le putem transforma în spații practice. În sufragerie pentru a salva spațiu este de preferat să alegi o mobilă cât mai compactă, cum ar fi canapelele cu spații de depozitare, măsuțele sub care să așezi câteva cutii sau taburetele cu loc pentru depozitare. Iar pentru a ocupa fiecare colțișor cât de îngust poți folosii piese de mobilier înalte cu multe compartimente unde să așezi cărți, obiecte decorative, ghivece cu plante și alte obiecte preferate. În acest fel, nu vei limita spațiul existent și nu vei crea senzația unei încăperi înghesuite.

Un truc este să folosești pentru culori deschise, pastelate, care au avantajul de a mări vizual orice încăpere de mici dimensiuni, reflectând mult mai bine lumina naturală și lăsând senzația unui spațiu aerisit.

  1. Gândește-te practic

Dacă vorbim despre intrarea în casă, fie că vorbim de sezonul de iarnă sau vară ieșitul  și intratul în casă este o acțiune pe care o vei face zilnic de zeci de ori astfel vei avea nevoie de minim un pantofar, dar probabil mai multe, în funcție și de numărul membrilor familiei și un dulap cu umerașe pentru haine. Este foarte foarte util să nu le ții pe toate în cuier și să vezi la intrarea în casa aglomerația pe care o vedeam în majoritatea apartamentelor. Toate aceste lucruri pot fi amenajate într-un hol într-un mod practic și util.

  1. Adoptă o amenajare monocromatică

Când vine vorba de decorarea băii dacă ai ales să decorezi totul cu alb, atunci mergi pe această non culoare de la început și până la sfârșit. Astfel vei scăpa de senzația de încăpere aglomerată, iar în cazul culorilor deschise vei crea impresia de spațiu mai mare.

Chiar dacă mașina de spălat sau uscătorul de rufe nu pot fi integrate în amenajarea băii, asta nu înseamnă că nu poți profita la maxim de spațiul existent.

 

 

No Comments

    Leave a Reply